volgende <   Pagina 13, ... , 6, 5, 4, 3, 2, 1   > vorige

 

 

7 december 2014

 

Ok, ik pak het verslag hier weer op. Afgelopen 2 weken bezig geweest om de hoofdtouwen van de staande wanden op het middengedeelte van de masten vast te maken. Alles is nu voor gespannen en ik ga starten met het op spanning brengen van deze touwen.

 

Foto's zijn laat in de middag genomen, dus wat donker. 

 

Bij het aanspannen ga ik er voor zorgen dat jufferblokken op de mars van de grote mast op een rij komen. Ze zijn nu nog maar voor gespannen. Gaat goed komen.

 

Zodra alles goed vast zit, kan ik starten met de Fockstafes(ik noem ze maar even zo) en daarna eindelijk de hoofdlijnen op het bovenste gedeelte bevestigen. Foto's volgen weer z.s.m.

_________________
Groet,

Henk

 

 

4 december 2014

 

Na een paar jaar op een ander forum mijn verslagen geplaatst te hebben, heb ik besloten dat forum dan toch te verlaten. Sinds begin 2013 bouw ik de H.M.S. Victory van Caldercraft scale 1:72. De romp is sinds september gereed en ik ben bezig met de tuigage. Ik heb besloten geen korte samenvatting van de bouw te plaatsen op dit forum. Ik laat het oude verslag op het andere forum staan en wie dat wil kan van mij extra info ontvangen.

Zodra ik hier alles op orde heb, zal ik mijn fotoalbums op het oude forum verwijderen en het daar verder afsluiten.

Hieronder een aantal foto's van de laatste weken voor een kleine impressie.

 

De touwen heb ik bewerkt tegen het pluizen door na het spannen een beetje bruine bijenwas tussen de duim en wijsvinger te doen.
Een keer van boven naar beneden en de pluizen zijn weg.
 
In het weekend zal ik de laatste stand aangeven

_________________
Groet,

Henk

 

 

- - - Helaas is dit deel van het blog niet meer aanwezig op het forum dat ik destijds gebruikte. Hieronder vind u wel een kleine impressie van de ontwikkelingen in dit tijdsbestek. Uitgebreide foto's kunt u bekijken in het fotoboek onder het kopje 'Gallery' - - - 

 

 

 

23 december 2013

 

Het is een tijdje stil geweest met het plaatsen van berichten op mijn verslag. Veel klein werk om alle kanonnen gereed te maken. Heb intussen ook mijn werkplek maar eens drastisch omgebouwd.

Heb nu voldoende licht, extra ruimte, helemaal happy

Intussen was ook de bestelde stofkap voor mijn vorige boot gereed en kon ik hem een mooi plaatsje geven. Nu kan moeders de vrouw ongestoord alles schoonmaken, zonder dat ze wat kapot kan stoffen.

Ben intussen alle voorbereidingen aan het treffen om het bovendek er op te gaan plaatsen. Spanten uitlijnen, enz.

Al met al begint het nu een hele boot te worden met al het geschut. Nu ik alles weer een beetje op orde heb, zal ik mij weer wat vaker melden op het forum.

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

2 december 2013

 

Ik kreeg de tip om toch te proberen een haakje aan de katrollen te maken en om enkel de broekingen te doen op de overloop (behalve in de midden kuil waar je wel de kanonnen ziet staan. van de rest ga je nooit meer iets zien).

 

Over de haken ben ik al uit, de ga ik aanbrengen. Twijfel alleen nog of ik ze niet allemaal voorzie van broekingen, maar ik denk dat hij gelijk heeft. Slaap er nog een nachtje over

 

_________________
Groet,

Henk

volgende <   Pagina 13, ... , 6, 5, 4, 3, 2, 1   > vorige