Pagina 3, 2, 1, vorige

22 december 2019

 

Soms moet je als modelbouwer ook wat geluk hebben. Mijn dochter en schoonzoon werken in de keukenbranche en omdat zij de showrooms opnieuw gingen inrichten, werden oude spullen weggegooid. Zo ook een boek met fineerbladen.... of ik die wilde hebben.. wat denk je.

 

Zoals al een keer eerder aangegeven wilde ik voor het eind van het jaar het Lower Deck af hebben. In de afgelopen weken heb ik flink aan Vic kunnen werken en vanmorgen heb ik de laatste touwen vastgezet, alles nog even dubbel gecheckt en het Lower Deck is nu gereed.  Intussen ben ik al bezig met de voorbereidingen van het Middle Deck

 

Inmiddels zijn er nu zo 30 lantaarns aangesloten op de eerste voeding. Dit is ongeveer het maximale wat op een voeding kan. De lantaarns van het Middle Deck en hoger worden op de 2e voeding aangesloten. Ik kon het even niet laten om 2 korte video's te maken . 

______________
Fijne dagen,

Henk

17 november 2019

 

Intussen ben ik bij de sectie "Main Mast" gekomen waar dus ook alle pompen zitten. Uitgerekend in de dubbele spant moet een lantaarn komen en dat geeft aardig wat extra werk. De kabels worden weggewerkt tussen 2 halve dekbalken die uiteindelijk op elkaar worden gelijmd. Voordat de bovenste helft op de dekbalk wordt gelijmd, wordt de werking van de verlichting eerst even getest.

 

 

Voordat de rest van de dekconstructie "Middle Deck' aangebracht kon worden moet eerst de bediening van de "Chain Pumps" aangebracht worden. Ik had al een aantal onderdelen eerder gemaakt, maar nu kon ik eindelijk de lengte van de stangen goed bepalen. Daarna alles vast  gesoldeerd en de bediening  aan de boegzijde van de "Chain Pumps", na eerst even te poetsen,  aangebracht. De bediening aan de achterzijde wordt de volgende keer aangebracht

 

 

De bediening van de luiken moet, voordat de rest van de dekconstructie aangebracht wordt,  ook aangebracht worden. Ik maak de bediening conform de echte bediening en gebruik daarbij 3 "Rigging Blocks". Als alle touwen gereed zijn, dan wordt de bediening in elkaar gezet op een mal en deze gaat naar de werkplaats. Ik verbind de touwen, die aan het luik bevestigd worden, eerst aan 2 touwen van 0,1 mm en trek daarna alles door de benodigde gaten heen. Daarna is het een kwestie van alles bevestigen, het luik afstellen en vastzetten. De bediening is altijd weer los te maken waardoor ik het luik iets hoger of lager kan zetten.

 

 

Ik moet nu nog drie kanonnen plaatsen en nog een stuk of 4 bedieningen van luiken maken en aanbrengen. Vic begint aan de buitenzijde al aardig imposant uit te zien met alle kanonnen in gevechtsstand.

 

 

De rest van de dekconstructie is inmiddels ook aangebracht, alles is weer geschuurd en schoongemaakt. Het laatste deel van het "Lower Deck" is inmiddels ook in de olie gezet. Ik werk er nu naar toe om rond het eind van dit jaar gereed te zijn met het "Lower Deck". 

 

 

Gisterenavond ben ik bezig geweest om de kabels voor de laatste 2 laantaarns goed weg te leggen en aan te sluiten. Op het eind heb ik alles nog even getest en heb direct een paar foto's in het donker gemaakt... Vic by Night!

________________
Groet,
Henk