volgende <   Pagina 13, ... , 5, 4, 3, 2, 1   > vorige

 

 

1 december 2013

 

Afgelopen 2 weken bezig geweest om alle kanonnen in elkaar te zetten. Alle rolpaarden in elkaar gezet, lopen gebruineerd, enz.

Begint nu echt wat te lijken. Kan mij voorstellen dat de dit schip uit de weg ging, als deze naar je toe komt varen. Wat een geschut zeg.

Ga nu starten om de tuigage in elkaar te zetten om het geschut op hun plaats te houden. Twijfel alleen nog of de katrollen direct vastgezet moeten worden op de ogen van de rolpaarden of dat deze er aan gehaakt moeten worden met een haak. Er zijn nog al wat verschillende varianten in en ik kom daar nog niet uit.

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

15 november 2013

 

Afgelopen week de laatste hand gelegd aan het schilderwerk, voor zover het schilderwerk gedaan kon worden. Daarna begonnen met de roosters, enz. voor het midden dek en de trappen naar het onderste dek.

Alles is inmiddels aangebracht, de touwen zijn lang genoeg om doorgetrokken te worden.

Daarna de 12 ponds kogels stuk voor stuk op de balken gelijmd. Het schip mag nu even opzij voor andere werkzaamheden. Gisteren gestart met het bruineren van de kanonnen. Heb maar een megaorder aan bruineringsmiddel geplaatst, het zijn er ruim 130 en dan heb ik aan 1 potje zeker niet genoeg. Heb dus nog wel even wat werk om 130 kanonnen compleet te maken.

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

3 november 2013

 

Dank jullie wel, ik heb erg genoten vorige week. Het was leuk om eens de gezichten te zien achter de namen en zeker om tips te krijgen, maar ook te geven.
Ik was eigenlijk van plan het schip te gaan spuiten, maar kreeg vorige week diverse tips om het toch meer met een penseel te gaan doen.

Beide kleuren zitten er nu op en nu maar starten met de geschutspoorten

Daarna de kanonnen zwarten. Het begint nu eindelijk wat te lijken

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

19 oktober 2013

 

Al weer een tijdje bezig met de koperen laag. Vandaag 1 zijde geheel gereed gekregen. Direct maar weer even wat foto's gemaakt

Deze week nog de achterzijde aan de andere kant afwerken en dan kan ik beginnen met de kiel af te dekken. Het is meer werk dan ik gedacht had.

Ik hoop de koperen beplating voor de 26e af te hebben, maar denk dat ik het niet ga redden. Volgende week zaterdag hebben we namelijk een bijeenkomst in Barneveld. Dan maar zo mee en volgens mij kan ik alle komende adviezen nog meenemen in het project.

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

23 september 2013

 

Het knipwerk van de plaatjes komt nog en dat vergt de meeste tijd. Ik heb een extra voorraadje besteld. Ik zal er best een paar verknippen.

 

_________________
Groet,

Henk

 

 

 

14 september 2013

 

Weer eens tijd om wat van me te laten horen. Druk op het werk, mooie zomeravonden, ......

Toch niet helemaal stil gezeten. Alle geschutspoorten zijn inwendig beplankt en inmiddels begonnen met de volgende puzzel.

Alles onder de waterlijn voorzien van koperen plaatsjes. Wat een werk zeg Van een Engelse collega een tip gekregen om aan de waterlijn te starten en naar beneden te werken. Ik ben inderdaad gestart aan de waterlijn, maar heb na een paar rijen alles er weer afgehaald. Rondingen kwamen niet uit, enz.... Leek nergens op.


Gewoon handleiding gevolgd en onderaan begonnen. Nog maar 783 stukjes te gaan.


_________________
Groet,

Henk

 

 

22 augustus 2013

 

Afgelopen week de berghouten weerszijden opgebracht. Heeft weer aardig wat vijl- en schuurwerk opgeleverd. 

Op naar het fijnere werk. Alle geschutspoorten (het zijn er maar een paar) moeten aan de binnenzijde voorzien worden van een raamwerk. Op maat maken, hoeken controleren en aan de binnenzijde aanbrengen. Ik heb daar een speciaal stukje gereedschap voor moeten maken.


Nu hou ik niet van secondelijm, heb namelijk de eigenschap altijd nog even te willen priegelen tot alles naar mijn zin zit en werk daarom uitsluitend met houtlijm.

Nu heb ik een lamp met een loep inclusief 3e handjes. Met wat positioneren kan ik de planken aardig op hun plek houden. Als iemand een andere oplossing heeft, dan hoor ik dat graag.


_________________
Groet,

Henk

volgende <   Pagina 13, ... , 5, 4, 3, 2, 1   > vorige