volgende <  Pagina 13, 12, 11, 10, 9, ... , 1   > vorige

 

13 september 2015

 

Vandaag de relingen op de marsen geplaatst en de hoofdmast voorzien van de laatste lantaarn. De luizenplecht is voorzien van het laatste gaas en de laatste rol touw ligt op het dek te drogen. Ze is GEREED.

 

Er horen nog 4 sloepen bij, maar die maak ik later en deze worden los bij haar in de vitrine gezet. Ik maak ze in mijn werkplaats als opvulling bij de POF. Aankomende weken ga ik haar afstoffen en schoon maken. Intussen ook maar de kamer opruimen en spullen verplaatsen naar de werkplaats.


Ik zal de bouw van de vitrine en de sloepen blijven posten in deze blog.

 

_________________
Groet,

Henk
  

 

 

12 september 2015

 

Vandaag de relingen voor de marsen gemaakt en de lantaarn voor de mars op de hoofdmast. De eerste beugel met gaas zit inmiddels al op zijn plek op de luizenplecht. Vannacht mag alles nog even drogen en dan morgen weer fris verder.

_________________
Groet,

Henk
  

 

 

11 september 2015

 

De ankers hangen aan de romp. Ik moet eerlijk zeggen dat het een flinke klus was. Ze hangen hier en daar deels over een geschutspoort heen. Op zich is dat geen probleem, de luiken kunnen gewoon open en dicht. Het grootste probleem was om de kanonnen vrij te houden. Na flink puzzelen hangen ze nu op de juiste plek en zijn ze goed geborgd. De ankertouwen zijn bevestigd....... de grootste klus zit er nu op.


Het duurt nog 2 weken voordat ik het hout van de vitrine binnen krijg. In de tussentijd kan ik mooi de laatste kleine dingen nog afwerken. Hier en daar moet nog een rol touwen toegevoegd worden, er moet nog een lantaarn op de mars van de hoofdmast geplaatst worden en de marsen moeten nog voorzien worden van een reling aan de achterzijde. Eerst de luizenplecht af werken.


Aan de zijkant dient ook gaas aangebracht te worden. Ik heb hiervoor even een koperen raamwerk gemaakt en aan elkaar gesoldeerd. Nadat deze zwart gemaakt zijn, kan het gaas er op gestikt worden. Daarna is het een kwestie om ze even achter de zijreling van de luizenplecht vast te maken.

 

Ondertussen hier en daar nog wat lijmen/repareren. De eindstreep komt in zicht

 _________________
Groet,

Henk
  

 

 

9 september 2015

 

De ankertouwen zijn gereed en zitten inmiddels aan de 2 voorste ankers. Aankomende week de laatste touwen gereed maken en het hijsblok. Aankomend weekend kunnen de ankers opgehangen worden.

_________________
Groet,

Henk
 

 

 

7 september 2015

 

Gisterenavond tijdens het voetballen nog even de Quarter Davids aan de andere zijde er op gezet. Het is bij mij in ieder geval een productieve avond geweest met wel een goed resultaat. Op naar de laatste grote onderdelen, de ankers. Zodra deze hangen kan ik starten met het aanbrengen van de laatste kleine onderdelen.

 

Vanavond de ankers gereed gemaakt om op te hangen en de benodigde onderdelen van gereed gelegd. Ik kon het toch niet laten om ze even los in de blokken te hangen. Alles past.... aankomende week dus onderdelen gereed maken en ze definitief ophangen.

 _________________
Groet,

Henk
 

 

volgende <  Pagina 13, 12, 11, 10, 9, ... , 1   > vorige