volgende <  Pagina 13, 12, 11, 10, ... , 1   > vorige

 

4 november 2015

 

Vanmiddag kwam eindelijk het glas binnen en ben ik samen met moeders de vrouw aan de slag gegaan om de vitrinekast in elkaar te zetten. Alles past perfect, echter ik ben wel 100 keer dood gegaan bij het plaatsen van de glasplaten. Op een gegeven moment moet je het schip op haar plaats zetten en moet je nog zaken aanbrengen. Wat als de plaat breekt en alles op het schip valt. Ik moest er niet aan denken.

 

Voor alle zekerheid breng ik nog een deurstop aan op de grond. Ze staat nu veilig in haar kast, vrij van stof, enz.

 

Het is moeilijk om goede foto's te maken met zoveel glas. Je ziet er werkelijk alles in weerspiegelen. Ik zal nog eens een paar foto's maken op een mooie dag met zon. Voorlopig is dit project nu klaar. Als ik de POF even zat ben, dan maak ik de sloepen. Deze komen later rond het schip te staan.

 

Voorlopig staan er nu 3 schepen in de botenkamer. Wat zal die ouwe rustig slapen als ie weer komt. Slaapt ie lekker in een museum;-)

_________________
Groet,

Henk

 

 

 

30 oktober 2015

 

De vitrinekast is bijna gereed. Het bovenframe en de hoeklatten zijn voorzien van de eerste laag olie. Vanavond nog even een 2e laag aanbrengen en dan is het wachten op het glas. Vanmorgen kreeg ik de bevestiging dat het glas aankomende week geleverd wordt. De Vic kan dus volgend weekend in haar kast.

 

De verbindingen zijn vrij eenvoudig gemaakt. Ik gebruik messing pluggen en messing bouten.

 

Werkplaats opruimen en de POF weer opstarten.

_________________
Groet,

Henk

 

 

25 oktober 2015

 

Inmiddels een hoop ervaring opgedaan met hardwax. Ik had moeders de vrouw beloofd dit weekend de eettafel onder handen te nemen. Gisteren geschuurd en de eerste laag gegeven. Intussen ook een klein stukje mahonie voorzien van hardwax, puur om te kijken hoe dit er uit kwam te zien. Vanmorgen besloten om de vitrinekast ook maar in de hardwax te zetten. Dus na de tweede laag op de eettafel door naar boven en de onderplank in de eerste laag gezet.

 

Intussen kan de eerste hoek van het bovenraam drogen. We zijn dus overal in het huis bezig

_________________
Groet,

Henk

 

23 oktober 2013

 

Vorige week zaterdag kon ik dan eindelijk het hout ophalen voor de vitrinekast. We hebben gekozen voor mahoniehout. Afgelopen week alles uitgepuzzeld en nog wat kleine zaken besteld zoals bouten en messing pluggen.

 

Vandaag was het mooi droog weer en dus tijd om de bovenfrees te pakken. Als eerste maar even de grootste plank onderhanden genomen. Deze wordt voorzien van gleuven voor het glas en gaten waar straks de zijbalken op komen. Alles geschuurd, gepolijst en direct naar boven gebracht waar hij straks komt te staan.


Daarna de hoekbalken voorzien van gleuven voor het glas. Morgen op lengte maken en de messing pluggen aanbrengen. Omdat de vaart en nu eenmaal in zat direct ook de balken voor het bovenframe gemaakt. Als laatste dan de steunen waar het schip in komt te staan.

 

De steunen zijn direct op de onderplaat gelijmd. Ik kon het even niet laten en heb haar op haar toekomstige plek gezet.  Ze lijkt wat klein t.o.v. de onderplaat, maar ik heb deze echt nodig om haar er in te laten passen. De ruimte onder vul ik later op met 4 sloepen. Die maak ik in een later stadium.

Aankomende dagen alles pas maken en dan  het glas bestellen.

 _________________
Groet,

Henk