pagina  2, 1 > vorige

21 juli 2018

The Orlop Deck is geheel ingericht en de dekconstructie van het Lower Deck is gereed. Alle lampen zijn getest en alles doet het. Ik heb exact 6 maanden gedaan om dit dek in te richten en de dekconstructie te plaatsen. Op naar het volgende project, zeg maar projecten.

 

In de afgelopen periode heb ik namelijk ook al naar het volgende dek gekeken en dat wordt dan het inrichten van The Lower Deck en het aanbrengen van de dekconstructie van The Middle Deck. Ik heb er nog even over nagedacht om eerst de buitenzijde van de romp af te maken, echter na wat bouwvergaderingen met mijn vrouw is besloten dat nog niet te doen. Ik zal u hieronder uitleggen waarom.

 

Er moeten nog 2 trappen gemaakt worden van het Orlop Deck naar het Lower Deck, deze worden op maat gemaakt zodra de dekplanken rond deze trappen aangebracht zijn. Bij de inrichting van het Lower Deck krijg ik te maken met een paar extra projecten die flink wat tijd in beslag gaan nemen.

 

Er komen op het Lower Deck 2 kaapstanders te staan en deze lopen door naar The Middle Deck. Ik heb, voor alle zekerheid, nog even de balkwegers van The Middle Deck en het Upper Deck nagemeten om te kijken of de kaapstanders er goed in passen. Er zit een kleine marge in van 0,1 mm en dat werk ik wel weg.

 

Naast de kaapstanders moet het roer en het sturingsmechanisme van het roer aangebracht worden. Dit betekent dat ik deels aan de buitenzijde en aan de binnenzijde moet gaan werken.

 

Daarnaast moeten de 4 Chainpumps en 1 Elmtreepump gemaakt en geplaatst worden. Ik wil één Chainpump voor een deel open laten, zodat de ketting en de aandrijving van de pomp goed te zien is.

 

Als laatste hebben we in één van de bouwvergaderingen het punt luiken besproken. Moeten er nu wel of geen luiken aan de buitenzijde van de kanonspoorten gemaakt worden. uiteindelijk is besloten om deze wel aan te brengen, om reden dat deze nagelvast aan de romp zitten. Dit betekent dat ik ook de bediening van deze luiken aan moet brengen, dus dat is ook deels binnen en buiten de romp werken.  Vanwege bovenstaande is daarom besloten niet eerst de buitenzijde af te maken, maar deze per dek mee te nemen.

 

Nu wil ik alles exact op schaal na maken en veel onderdelen zullen later wellicht niet zichtbaar zijn. Het gaat mij om een goede afwerking en om te laten zien hoe het een en ander werkt. Ik heb wat speciale freesjes nodig en inmiddels is er ook een flinke voorraad messing onderweg om de diverse onderdelen te produceren. Aankomende week nog even mijn houtvoorraad aanvullen en dat gaan we starten met het inrichten van The Lower Deck.

 

Inmiddels zijn er al een paar kleine projecten gestart. Ik heb een nieuw menu, Bouwprojecten HMS Victory, aangemaakt. Daar worden alle kleine projecten in aparte blogs uitgelegd. U kunt op de homepage zien welk blog is aangevuld

 

________________

Groet,

Henk

 

15 juli 2018

The Orlop Deck is bijna gereed. De wand tussen The Bread Room en The  Steward's Room is geplaatst en de dekconstructie boven The Bread Room is gereed.

De laatste dekbalk is geplaatst, nog even het elektra aansluiten en dan kan deze dicht gemaakt worden. Als laatste moet het laatste deel van de voorwand van The Steward's Room nog gemaakt en geplaatst worden.

 

In deze wand zit een ronding en deze bestaat uit 2 delen. Ik heb alle onderdelen gebogen om een mal en deze daarna met plastic beplakt. Ik bouw de 2 delen op de mal, zodat de ronding er mooi in komt. Aankomende week wordt dit laatste onderdeel geplaatst en de dekconstructie verder afgemaakt. Dan is The Orlop Deck compleet ingericht en de dekconstructie van The Lower Deck gereed.

 

Ik zal aankomende week een video maken met brandende verlichting

________________

Groet,

Henk

 

8 juli 2018

Vanwege wat drukte op mijn werk heb ik de laatste 2 weken weinig kunnen bouwen. Daarnaast gaf het hete weer ook geen uitdaging om lekker in de werkplaats te gaan zitten. Ondanks dat heb ik toch wel wat voortgang geboekt. Alle roosters zitten er in en op dit moment zijn de achterste 2 dekbalken geplaatst.

 

Onder dekbalk 126 komt een lantaarn te hangen zodat The Breadroom verlicht kan worden. Ik kan de dekconstructie nog niet helemaal af maken omdat onder de achterste 4 dekbalken een steunbalk in de lengte komt. Dekbalken 126, 130 en 135 liggen namelijk niet precies boven de dekbalken onder 'The Lowerdeck'. De steunpilaren worden precies boven de steunpilaren in het ruim geplaatst. Dit is zichtbaar in de 4e foto. De dekconstructie wordt dan ook pas afgemaakt zodra de steunbalk aangebracht is

 ________________

Groet,

Henk

 

24 juni 2018

Ik ben inmiddels aan de achterzijde begonnen en het ventilatiekanaal van het achterste Flour Storage is eindelijk verlengd naar de dekconstructie van het Lower Deck. Het heeft veel tijd gekost om alles passend te krijgen, maar hij zit er nu perfect in. De eerste roosters zijn aangebracht, nu alleen nog de laatste  roosters om het ventilatiekanaal maken en deze plaatsen.

 

Daarna worden The Bread- en The Steward's Room ingericht en kunnen de laatste 4 dekbalken geplaatst worden.

________________

Groet,

Henk

 

10 juni 2018

De lantaarn voor de scheiding van The Purser's Store en Cabine is gemaakt en hangt inmiddels aan de dekbalk. De elektradraden zijn weggewerkt en de panelen/deuren voor The Marine's Clothes Store en The Purser's Store zijn bijna gereed. De scharnieren van de deuren moeten nog aangebracht worden, nog even alles afwerken en dan kunnen ook deze 2 kamers afgesloten worden.


Het is de planning dat ik dan eerst The Purser's Cabine af maak met daarboven de dekconstructie, daarna werk ik vanaf de achterzijde naar voren. Ik moet namelijk de ventilatiekanalen van het achterste Flour Storage, in het ruim, nog verlengen naar de dekconstructie van het Lower Deck. Daarnaast moeten er nog een aantal roosters aangebracht worden.

 

Wordt vervolgd,

________________

Groet,

Henk

 

3 juni 2018

De voorzijde van The Steward's Cabine, The Marine's Clothes Store en de Purser's Store/Cabin bestaan uit panelen en deuren die allemaal op elkaar lijken. Zo bestaat de voorzijde van The Steward's Cabine uit 2 panelen en in het midden een deur.  Ik heb er precies één dag over gedaan om deze te maken, maar dat zal wel komen door het feit dat dit de eerste is.  Na het maken en bekijken van de foto zag ik toch nog wat dingen die mij niet bevielen, dus alles nog maar een keer nagelopen. Dat is het nadeel van macrofoto's.

 

Intussen is The Steward's Cabine gereed en zit de dekconstructie daarboven er ook in. Nu eerst de dekbalken plaatsen boven de The Marine's Clothes Store en The Purser's Store. Ik maak de voorzijde van deze 2 ruimtes aan één stuk en dat worden dan 3 panelen en 2 deuren. Net voor de scheiding van The Purser's Store en Cabine komt een lantaarn te hangen.

 

________________

Groet,

Henk

 

27 mei 2018

In de dekbalk boven het achterste Hanging Magazine zijn de elektrasnoeren van de Lightbox verwerkt en daartussen is een extra lichtbron geplaatst. De zijwand van De zijwand van The Steward's cabine staat onder deze dekbalk en daarin zit direct ook de toegangsdeur naar  The Carpenter's Walk Dit is de gang tussen de romp en de achterwand van The Steward's Cabine, The Marine's Clothes Store en de Purser's Store/Cabin.  Deze achterwand is inmiddels ook al geplaatst.

 

In de aankomende weken worden de tussenwanden en deuren geplaatst van deze ruimtes. De dekconstructie volgt gestaag en we bouwen rustig door.

________________

Groet,

Henk

 

20 mei 2018

Het achterste Hanging Magazine is inmiddels geplaatst, deze is, net als het voorste magazijn, voorzien van een lantaarn in The Light Box. De elektrasnoeren moet nog weggewerkt worden in de dekbalken.

 

Intussen ben ik The Steward's Cabine, The Marine's Clothes Store en de Pursrer's Store/Cabin aan het tekenen. In eerste instantie wilde ik deze, net als de rest, openbouwen, zodat je goed door het dek en kamers heen kan kijken. De voorste wanden en deuren van deze ruimtes zien er hetzelfde uit. Omdat dit een uniek gezicht is, bouw ik deze wanden toch helemaal op en laat ik deze extra opvallen door lichtbronnen aan te brengen in de kamers.

________________

Groet,

Henk

 

13 mei 2018

The Pump Room is gereed en de dekconstructie boven deze kamer is aangebracht. Achter The Pump Room heb ik een lichtbron aangebracht, ik heb dit keer een video gemaakt met de lampen in de werkplaats uit.

 

Het "Orlop Deck" is nu voor 66% gereed en nu is het achterste deel aan de beurt. Op de 3e foto is te zien welke kamers er nu nog aangebracht gaan worden. Mijn planning is nu zodanig bijgesteld dat ik rond de zomervakantie het 'Orlop Deck' gereed wil hebben en dan ga ik eerst een goede statief maken voor Vic. Nu moet ik steeds een spoel tegen de romp houden om de verlichting te laten branden. Deze spoelen worden dan weggewerkt in het statief, waardoor ik dan de verlichting kan laten branden door eenvoudig een knop om te zetten.

 

Ik moet nog even bepalen of ik dan eerst de rest van de buitenzijde van de romp ga afbouwen of dat ik verder ga met het "Lower Deck". Daar zitten nog 2 flinke uitdagingen in, dit zijn de 6 pompen en de 2 kaapstanders. Dit worden 2 separate projecten die toch best wat tijd in beslag gaan nemen.

 

________________

Groet,

Henk

 

6 mei 2018

The Cable Tier en The Sailroom zijn gereed, alle staanders en deuren zijn geplaatst. De dekbalk voor het pomphuis is een samengesteld dekbalk van dekbalk 73 en 76. Dit geeft wat extra werk, maar is wel weer eens een afwisseling werkzaamheden. 


Intussen zijn de eerste wanden van 'The Pump Room' gereed en ligt ook de steunbalk voor The Main Mast klaar. Vandaag was het zonnig weer, dus ik heb de draaibank maar eens buiten op de tuintafel gezet. Voorlopig heb ik nu weer een voorraad steunpilaren.

________________

Groet,

Henk

 

29 april 2018

De dekconstructie boven de Cable Tier en de Sailroom is bijna gereed. Er is nog een extra lamp geplaatst achter de afscheiding. Bij de volgende dekbalk zijn beide gereed. De draadboom voor het elektra is naar achteren en ook direct naar het Lower Deck aangelegd. Ik ga dus nu aan 'The Pump Room' beginnen en daar viel mij 'The Midshipsman Berth' op. Op mijn tekeningen staan wanden aangegeven, op andere tekeningen en in diverse boeken worden alleen de ronde palen aangegeven.

 

Het boek 'The Trafagal Companion' geeft uiteindelijk de juiste functie aan van deze ruimte. Zover ik nu kan beoordelen konden, ten tijde rond een zeelslag,  tussen deze ronde palen   wanden geplaatst worden. In het boek wordt aangegeven dat in deze ruimte 2 Surgeon's(1 en 2), een Assistan Surgeon(3), een Chaplain(4) en een Purser(5) aanwezig waren. De namen van deze mensen staan zelfs aangegeven in het boek. Daarnaast werden zij ondersteund door 4 Loblolly Boys.

 

Ik kon het even niet laten om te kijken wat hun taken waren en deze taken waren hen toebedeeld:

De loblollyjongen had onder meer de taak om de zieken van eten te voorzien, maar ook om medische taken uit te voeren wanneer de chirurg het te druk had om uit te voeren. Dit omvatte het fixeren van patiënten tijdens de operatie, het verkrijgen en schoonmaken van chirurgische instrumenten, het verwijderen van geamputeerde ledematen en het legen en schoonmaken van toiletbenodigdheden. De loblollyjongen beheerde ook vaak voorraden kruiden, medicijnen en medische benodigdheden.

 

Ik heb uiteindelijk besloten dat ik de palen wel plaats en de wanden weg laat.

________________

Groet,

Henk

 

22 april 2018

Om het Hanging Magazine te verlichten is deze voorzien van een 'Light Box' en deze is via een aparte deur te bereiken. In deze 'Light Box' zat weer een luik dat toegang geeft tot een vitrine. In deze vitrine wordt een lantaarn gezet om het magazijn te verlichten. Ik heb een lantaarn in de vitrine geplaatst en de voedingsdraden lopen via het dubbele plafond naar de zijkant. Op deze manier kon ik de draden via de dekbalk verder naar de romp laten lopen.

 

Onder de dekbalken komen nu wat mooiere pilaren te staan, ik maak deze van ebbenhout. De afscheiding tussen de Cable Tier en de romp is geplaats. Deze is voorzien van balken en deze zijn ook gemaakt van ebbenhout. Als je de Cable Tier op de huidige Victory bekijkt, dan zie je dat deze geheel wit is. Ik heb bewust gekozen voor extra contrast om straks een mooier beeld te krijgen. Deze afscheiding is straks alleen maar te zien vanaf de zijkant en op deze manier worden de steunbalken extra zichtbaar.


Achter het Hanging Magazine komt de "Sail Room", de zijwanden van deze ruimte worden maar een paar planken hoog. Je kunt dan straks over deze lage wanden naar de Cable Tier kijken. Het blijft spelen met de diverse hoogtes, enz.

 

________________

Groet,

Henk

 

15 april 2018

Intussen is de dekbalk boven de Boatswain Cabine geplaatst en daar is een extra lantaarn geplaatst om alles goed te verlichten.  De afscheiding tussen de Cable Tier en de romp is gereed, deze komt net voor de roosters te staan. Als eerste moet nu het voorste Hanging Magazine gemaakt en geplaatst worden.

 

De eerste wanden zijn gereed, we gaan rustig door met bouwen.

________________

Groet,

Henk

 

8 april 2018

De Boatswain Store en Cabin zijn gereed. In de tussentijd weer een nieuwe lantaarn gemaakt en deze staat in de vitrine, netjes achter een luik. Ik ben vergeten een foto van de vitrine te maken. Ik heb een paar foto's gemaakt van de vitrine toen ik de lantaarn aan het testen was.

 

De dekconstructie rond de ankerbetingen is gereed, dus we gaan nu richting de eerste Hanging Magazine, Cable Tier en de Sail Room. Er moet nog een vaste trap komen voor de Boatswain Cabin naar het Lower Deck. Deze plaats ik pas zodra ik met het Lower Deck bezig ben. De dekconstructie van het Lower Deck, rond deze trap, is namelijk dikker en ik kan dan pas echt de maten opmeten.

________________

Groet,

Henk