13 april 2020

De laatste periode heb ik mij volledig even op de productie van de 24 Pound Guns gericht. Als eerste heb ik de onderdelen van de rolpaarden af gemaakt en deze in elkaar gezet. Net als bij de 32 Pound Guns heb ik extra onderdelen gemaakt zodat ik in ieder geval een reserve rolpaard kan maken.

 

Er heeft veel werk gezeten in het draaien van de assen. Deze zijn aan het uiteinde voorzien van een stalen ring en deze voorkomt het splijten van de assen. Ik heb mijn assen, net als bij de 32 Pound Guns, voorzien van een messing ring. Omdat ik niet tevreden was met de kwaliteit van de wielen bij de rolpaarden van de 32 Pound Guns, heb ik deze van een ander soort hout gemaakt en op een andere wijze op lengte gemaakt.

 

Bij het draaien van de Guns hou ik altijd rekening met één afvaller en een paar voor als reserve. Ik ben dus gestart met 17 stukken messing voor het draaien van de Guns. Uiteindelijk heb ik er één weg gegooid omdat die niet voldeed aan mijn kwaliteitseisen. Ik werk met een Proxxon PD 230 draaibank en heb voor de productie van 16 messing Guns bijna 60 uur achter de draaibank gestaan. 

 

Bij aanvang woog het stuk messing waar ik mee startte 144 gram en weegt de Gun, zodra deze gereed is, nog maar 33 gram per stuk. Ik heb dus per Gun 77% afval. Dit kan natuurlijk altijd efficiënter, maar dit is nu de manier waarop ik eenmaal werk. Ik weiger namelijk om met CNC techniek te willen werken en 3D is voor mij helemaal uitgesloten.  

 

Uiteindelijk moet ik wel concluderen om een dergelijke productie te draaien met een PD 230 eigenlijk te zwaar is voor deze machine. Toen ik klaar was met de productie van de messing Guns, heb ik de gehele machine uit elkaar moeten halen, schoon gemaakt en alles weer af gesteld. Gelukkig zijn de volgende Guns een stuk kleiner, namelijk 12 pound en dat moet de machine wel aankunnen. 

 

Uiteindelijk kunnen de Guns op de rolpaarden geplaatst worden. Ik heb daarna de 24 Pound Guns per luik afgesteld, vastgezet en een nummer gegeven. Intussen zijn de 14 Guns naar de ander werkplaats verplaatst om daar te worden voorzien van een broekriem en takels. Deze worden tijdens het inrichten van het Middle Deck definitief geplaatst en vast gezet. Ik heb wel even een paar extra foto's geschoten, Vic imponeert wel met zoveel Guns.

 

Ik moest dus 14 24 Pound Guns maken en heb dus één complete reserve set over en één messing Gun. Deze heb ik vandaag in de olie gezet en aan de vrouw des huizes overhandigd. Dan kan zij deze weer in een aparte vitrine zetten. De vitrines zijn inmiddels, inclusief die voor de 12 Pound Gun en Carronade, besteld. 


Voorlopig heb ik dus even genoeg gehad aan messing, enz. Ik ben toch meer een houtsnuiver dus de Brodie laat ik even voor wat die is en ga ik aan de lslag met de luiken, enz. Deze blog voor de 24 Pound Gun is nu ten einde. Ik heb wat meer foto's in deze Blog verwerkt en hoop dat u er wat aan heeft.

 

__________
Groet,

Henk

 

 

28 maart 2020

Op het Middle Deck staan 28 stuks 24 Pound Guns. Deze hebben een boring van 5,547 inch (140,9 mm) en wegen 5000 pound( 2250 kg). Op het Middle Deck staan 28 stuks 24 Pound Guns, dus ik moet er minimaal 14 maken. Als eerste ben ik gestart met de productie van de rolpaarden. De rolpaarden van de 30 Pound Guns en de 24 Pound Guns zijn hetzelfde. Dus ik kon de oude tekeningen weer tevoorschijn halen.

 

In de afgelopen twee weken heb ik al het benodigde hout op maat gezaagd en ben ik gestart met de productie van alle onderdelen. Aankomende weken moet ik de assen nog draaien en dan kan ik de Guns gaan draaien. In deze blog kunt u de productie van de 24 Pound Guns volgen.

__________

Groet,

 

Henk