Home » HMS Victory 1:48 POF » Quarter Deck » Blog Quarter Deck

12 september 2021

 

Net als bij de start van de vorige dekken ben ik begonnen met het aanleggen van een flinke voorraad hout.  Nadat deze op orde was kon ik eindelijk beginnen met het inrichten van "The Quarter Deck". Persoonlijk vind ik dit dek het mooiste dek van allemaal en ik weet nu al dat ik vrij lang bezig zal zijn om dit dek in te richten. Zo moeten als extra 'The Belfry', het roer en 'The Binacle' gemaakt worden. Deze ga ik in aparte blogs in de "Bouwprojecten HMS Victory' laten zien. Daarnaast moet het "Boom Deck" ingericht worden en worden ook direct de spanten op hoogte gemaakt.

 

De eerste klus was dus het afzagen van de spanten bij het "Boom Deck". Deze moeten gelijk zijn met de dekbalken waarna deze afgedekt worden met een "Sheer rail".  Ik heb deze van Ebbenhout gemaakt. Daarna ben ik de  roosterbalken gaan aanbrengen. Bij een aantal balken ben ik bewust van de tekeningen afgeweken. We hebben besloten om de beplanking van dit dek tot precies in het midden te laten lopen. Op de tekeningen wordt aangegeven dat een aantal roosterbalken boven op de dekplanken liggen en niet op de dekbalken. Ik heb dus bewust alles nu op de dekbalken laten rusten.

 

Vorige week ben ik dus eindelijk gestart met het beplanken van het dek. Dit klusje gaat nog wel een paar weken duren, dus ik meld mij weer zodra het dek beplankt is.

____________________

Groet,

Henk