2 augustus 2015

 

Vandaag heeft Pauline de kwast opgepakt en de vogelportiekwoning in de grondverf gezet. De buitentafel hebben we daarvoor speciaal afgeplakt met vuilniszakken. Parasol er boven en verven maar. Aankomende week komen de kleuren er op. 

_________________
Groet,

Henk

 

11 juli 2015

 

Gisteren flink aan de slag geweest met de vogelportiekwoning, terwijl Tamara aan haar kist bezig was.  Op de onderste appartementen komen geen zitstokken, maar krijgt ieder appartement een tuinhek. Kosten of moeite worden dus niet gespaard, gelukkig was dit eenvoudig te realiseren.

 

De bovenste appartementen zijn echter een ander verhaal. Onder de gordingen moeten sierlijsten aangebracht worden. Deze lijsten staan dan aan de onderkant weer in verbinding en daar komt weer een zitstok op. Nu zijn wij meer van het hout en minder van papier, dus Pauline moest dan maar aan de slag. Met veel geduld en natuurlijk weer in het bijzijn van een kleinkind zijn de mallen uitgeknipt. Aan haar dan ook de taak om de mal over te zetten op het hout, waarna ik de lijsten kon uitzagen.

 

Gisteren alle lijsten er op gelijmd en alles nog even geplamuurd. Vanmorgen alles nog eens flink opgeschuurd en stofvrij gemaakt. Het project "Vogelportiekwoning" is voor mij nu afgesloten. Pauline mag alles nog een keer gronden en daarna schilderen naar eigen inzicht. Ik zal dan nog wel een keer moeten schuren, maar daar blijft het dan bij.

 

Bij deze het project dus opgeleverd aan de opdrachtgever. Ik plaats nog wel wat foto's zodra alles geschilderd is. Op naar de POF!!!!!

_________________
Groet,

Henk

 

5 juli 2015

 

Afgelopen week hebben we niet veel gedaan. het was veel te heet om te bouwen en ik moest daarnaast nog wat brandweertrainingen volgen. Op zich heel leuk om te doen, maar hierdoor vallen de vrije werkdagen wel weg.


De frezen, enz., zijn inmiddels binnen en ik heb de machine klaar gezet voor dochterlief. Dan kan ze aankomende week weer verder met de chirurgijnkist.

Ik heb toch nog wat ruimte gevonden om nog wat aan de vogelportiekwoning te doen. De tuin wordt namelijk na de zomervakantie aangepakt en zodra deze gereed is moet wel deze wel op de nieuwe pergola komen te staan.

 

De daken zitten er nu op en boven op de nog zijn zitstokken geplaatst. Daarna alles nog even opgeschuurd. Rest alleen nog de hekjes voor de onderste nesten en daarna nog wat versierselen. We schieten dus aardig op.

_________________
Groet,

Henk

 

26 juni 2015

 

Het was druk vandaag. Om elkaar niet teveel voor de voeten te lopen, ben ik maar gestart met het in elkaar zetten van de vogelportiekwoning. Nadat de basis in elkaar stond, even alles grof geschuurd en geplamuurd. Aankomend weekend alles nog even schuren, dan kunnen volgende week de daken er op.

 

_________________
Groet,

Henk

 

22 juni 2015

 

 

Zoals afgesproken zou het vogelhuisje eigenlijk 'on hold' staan totdat mijn moeder, de opdrachtgeefster, de door zichzelf toegewezen taak had volbracht; het gronden van de onderdelen van haar vogelportiekwoning. 

Gisteren keek ze man- en dochterlief schuldbewust aan dat ze er helaas de tijd nog niet voor had gevonden en ook nog niet wist wanneer ze hier wel de tijd voor had. Mijn aanbod of ik het dan maar op me zou nemen werd met beide handen aangepakt en mijn vader rende enthousiast naar de schuur om vervolgens grijnzend terug te komen met een gigantische tas met hout, grondverf, roller, kwast en een zeiltje, mét de opmerking dat ik absoluut niet moet vergeten foto's te maken. 

Vandaag dus maar mijn goodwill laten zien, vandaar dat ik ook maar meteen het blog schrijf deze keer ;) . Zie hieronder de foto's van een middagje verven op het balkon. Helaas heb ik er geen foto bij kunnen plaatsen van mijn mobiel die ook meteen goed in de grondverf zit.

 

 _________________
Groet,

Tamara

 

 

14 juni 2015

 

Vandaag gezamenlijk met Tamara flink aan de bak geweest om het hout van de vogelflat gereed te maken. De productie lag hoog vandaag, terwijl de ene alles aftekende, zaagde de andere het hout. Aan het eind van de middag hebben we een snelle passessie gedaan. Alles past......

 

Alle houtstukken en onderdelen zijn geschuurd en gereed om gegrond te worden. Taakje voor moeders de vrouw, dit gaat ze aankomende week doen.

 

Volgende week zetten we alles in elkaar en kan, na nog een keer te schuren, alles nog een keer gegrond worden.

 

_________________
Groet,

Henk

 

13 juni 2015

 

Ook de vrouw des huizes heeft een hobby en dat zijn vogeltjes. Speciaal kleine vogeltjes want grote vogels zijn niet welkom in de tuin. De kleintjes dus wel. Als er een kat in de tuin zit, vliegt de achterdeur open en wordt er hard in de handen geklapt om deze te verjagen.

 

Zo wordt er 's winters ook bijgevoerd, drinkbakken gevuld, het is een grote organisatie en altijd feest. Nu staat er op de pergola in onze tuin al een hele tijd een vogelhuisje. Deze is destijds door mijn vader gemaakt, echter door de tijd is het hout aangetast en staat de boel op instorten. 

Aangezien we nu toch een werkplaats hebben, kreeg ik het verzoek een nieuw vogelhuis te maken voor de tuin. Eigenlijk heb ik hier geen tijd voor, maar u kent het.... Happy Wife... Happy Life, vooruit dan maar

 

Mijn vader had gelukkig nog de tekeningen, maar vanwege de speciale wensen moest het vogelhuis iets verkleind worden. Dochterlief Tamara heeft zich uitgeleefd om de tekeningen te maken en gisteren zijn we dus gestart met het zagen van het hout.

We zitten toch nog te wachten op het hout van de 'Chirurgijnkist'. Dus maken we even een vogelportiekwoning voor de tuin.


Afspraak is wel dat er geen verf in de werkplaats komt. Dit moet dus buiten gebeuren en mag vrouwlief zelf dus doen.

 

 _________________
Groet,

Henk