31 december 2016

 

Vandaag weer even gewerkt aan de Déon's Vic 1:225. De laatste kanonnen moesten aangebracht worden op de rolpaarden van het "Upperdeck" en daarna kon het "Quarterdeck" boven op het "Upperdeck" geplaatst worden.

 

Op zich was dit al flink wat werk en zeker toen de 4 ladders in de kuil geplaatst moeten worden. Deze zijn eerst netjes 'Dry Fit' in de gaten geplaatst en daarna aan de onderzijde voorzien van een druppel lijm. Op deze manier werken we netjes en zijn de lijmresten niet zichtbaar.

 

Tijdens het bouwen ontstond er nog wel even een flinke discussie over het plaatsen van de foto's in meneertje zijn Blog. Ik had wat foto's van hem genomen tijdens het bouwen en op deze foto's was meneer met zijn hoofd zichtbaar. Ik citeer hem even.... Opa, ik wil niet met mijn gezicht online!!!!!

 

Hij wilde duidelijk zijn handelingen laten zien en zijn gezicht voegde daar niets aan toe.  Kijk... hij begint toch al een eigenwijze bouwer te worden.

 

Jammer dan voor mam en oma..... ziehier de foto's van zijn handelingen/vorderingen(dus zonder gezicht;-))

 

Groet,

_____________

Opa Henk

 

 

8 december 2016

 

Ik had het al een keer aangekondigd op de homepage en vandaag was het dan zover. Onze kleinzoon Déon heeft van Sinterklaas een bouwdoos gekregen en dit is de H.M.S. Victory 1:225. Nu is mijn oude werkbank in de botenkamer ingericht voor hem, zodat hij zijn Vic samen met opa kan maken.

 

Het is een vrij pittige bouwdoos voor een bijna 7 jarige, maar met wat geduld gaat het zeker wat worden. Na de doos geopend te hebben, zijn alle onderdelen uitvoerig bekeken en vergeleken met de Vic achter ons in de vitrine. Het was hem wel duidelijk dat dit schip niet in één middag gebouwd zou worden.

 

Ik hoor al een ouwe in het zuiden brommen... polymeer... wat is dat nu.  Persoonlijk gaat het mij meer om hem de fijne kneepjes van het vak te leren en natuurlijk veel Opa/Déontijd. Ik laat hem dan bewust alles zoveel mogelijk zelf doen.

 

Na de handleiding bestudeerd te hebben zijn we overgegaan naar de eerste tekening, dit is het bouwen van het "Upper Deck".  Kijk.. zo leert hij direct ook de vak- en scheepstermen. Na het dek zelfstandig losgeknipt en geschuurd te hebben, moesten de 24 pounds kanonslopen losgemaakt worden uit de mal en ook bijgewerkt worden.

 

Daarna mocht hij de lopen zelf op de rolpaarden plakken. Er werd zeer geconcentreerd gewerkt door hem en het duurde even voordat alle lopen aan bakboordzijde geplaatst waren. Daarna hebben we alles gezamenlijk opgeruimd in zijn werkkast.


Eerste reactie van hem..... Harstikke leuk opa en oma. Kijk.. die gaat een echte bouwer worden.

Voor het posten van deze Blog heb ik nog even de foto's naar zijn moeder gestuurd. Die antwoordde alleen... wat een knappe jongen is het toch..

Ja en wat vind je nu van zijn boot???

Groet

_____________

Opa Henk